Je wilt graag met volle energie het leven aangaan en je dromen waarmaken, maar dan komen je mentale klachten om te hoek kijken. Je hebt wat sombere gevoelens, voelt je vaker angstig...

Wat doe je dan?

Je kunt naar de huisarts gaan om naar een psycholoog te gaan, maar dat voelt te zwaar. Je wilt je ook niet zomaar overgeven aan iemand die je niet kent. Maar wat moet je dan? Wandelen?

Nee, er is nog meer.

Je kunt zelf de regie pakken over je mentale gezondheid. In deze cursus reik ik je tools aan om meer grip te krijgen op je gedachten en gevoelens. Niet op een controlerende manier, maar vol met liefde.

Leer jezelf kennen

Misschien weet je nog niet wie je bent. Tenminste, waarschíjnlijk weet je nog niet wie je bent. Veel jonge vrouwen om me heen voelen hetzelfde. Ze willen weten wie ze zijn, maar zijzelf en de wereld veranderen zo snel dat er geen vinger op te leggen is.

Een vriendin zei ooit tegen mij: "Ik weet nog niet wie ik ben, maar bij jou kan ik mezelf zijn."

Ik gun jou dat je dat tegen jezelf kunt zeggen. Dat je jezelf zo geborgen kunt laten voelen, dat je wie dan ook mag zijn bij jezelf. Die acceptatie gaat je grip geven. Die liefde ben je waard!

 

Taking care of myself doesn't mean "me first",
it means "me, too" - L.R. Knost

Is dit herkenbaar?

 • Je wilt meer houvast op je mentale gezondheid
 • Je voelt je niet verbonden met jezelf en je acties
 • Je voelt dat je jezelf eigenlijk helemaal niet kent
 • Je voelt dat je geen richting hebt in het leven
 • Je stemming schommelt te veel
 • Je energie sijpelt veel te snel weg
 • Je haalt geen voldoening uit wat je nu doet
 • Je bent onwijs kritisch naar jezelf

Klinkt het niet vet als:

 • Je je niet meer laat tegenhouden door angst?
 • Je precies weet wat jij wilt in het leven?
 • Je verbonden bent met je behoeften?
 • Je sterker op je tegel kunt staan?
 • Je liever voor jezelf kunt zijn?
 • Je je niet meer vergelijkt met anderen, omdat je weet wie je bent en wat jouw waarden zijn?
 • Je piekergedachten in goede banen kunt leiden?
 • Je je huidige zelf volledig kunt accepteren?

 

Ik zie veel jonge vrouwen die zichzelf heel erg vast houden. Die veel twijfelen aan zichzelf. Die niet zo goed weten wat ze willen. Ze zouden zo graag meer grip op het leven willen hebben en beter hun energie bewaken. Ze zijn soms overweldigd door alles wat het leven op hen af gooit. Deze cursus helpt je jezelf leren kennen, zodat jij jezelf echt op de eerste plaats kan zetten. Zodat jij schuldloos voor jezelf kunt zorgen en helemaal jezelf kunt zijn!

- Your thoughts create your reality -


In het begin vroeg ik me af of ik wel iets extra ging leren over journalen, waar ik voor bij Noa kwam. Ik onderschatte hoeveel meer Noa weet daarvan. Ze gaf me suggesties waar ik nog nooit over had nagedacht, en die werkten toen zó goed! Ik vond de ervaring bij Noa erg positief. Ze is erg verwelkomend, en ze wil echt luisteren en er voor mensen zijn. Ze kan heel goed een veilige plek creëren. Ik zou werken met Noa aan iedereen aanraden die een visie maken voor hun leven als een berg zien, of mensen die druk in hun hoofd zijn. Noa is echt de persoon met wie je over je mentale gezondheid kunt praten. Ze maakt dingen op een prettige manier luchtiger, zonder af te doen aan je gevoelens.

- Vrouw, 24 jaar


Dit zijn de oefeningen

Ik geef je tools in de vorm van schrijfoefeningen om consequent in te checken bij jezelf.

Alsof je jezelf oprecht geïnteresseerd vraagt:

"Hoe gaat het met je? Wat vind je hiervan?"

 

De videocursus heeft 5 oefeningen:

Oefening 1: Bepaal je waarden
Oefening 2: Levendig Leven Oefening
Oefening 3: Overkom je Beperkende Overtuigingen
Oefening 4: Troost je Beste Vriendin
Oefening 5: Angsten Stellen Oefening

Bepaal je waarden

In deze oefening gaan we je waarden bepalen. Er zit een hele grote lijst aan waarden bij, maar eerst gaan we kijken waar jij echt van aan gaat door je levensgebeurtenissen te analyseren!

Levendig Leven Oefening

In deze oefening gaan we heel duidelijk maken wat jij graag in verschillende aspecten van het leven wilt.

Overkom je Beperkende Overtuigingen

Soms zit je vast in een bepaalde overtuiging en wil je eigenlijk iets anders geloven. Je acties doen het een, maar je ziel wil het ander. In deze oefening draaien we je beperkende overtuigingen over jezelf, anderen en de wereld om.

Troost je Beste Vriendin

In deze oefening gaan we zelfkritiek proberen te verzachten. We gaan leren om tegen jezelf te praten hoe je tegen een vriendin zou praten.

Angsten Stellen Oefening

Je kent vast wel het concept "doelen stellen", maar deze oefening brengt het een laagje dieper. Het bekijkt de doelen waar je eigenlijk een beetje bang voor bent, omdat het onbekend terrein is.

Bij iedere video vertel ik hoe je de oefening moet doen, hoe regelmatig je de oefening kunt doen en in welke situatie de oefening handig is. Daarbij krijg je een video met instructies.

Wat je ook krijgt bij de cursus, is een werkboek! Het werkboek komt in 2 vormen: een PDF-bestand of een pagina in Notion. Print de PDF of dupliceer de pagina in Notion. Zo kun jij gebruiken wat voor jou fijn is!

Je ontvangt een mail met een downloadlink voor het werkboek, een link naar de Notion pagina's en de link naar de videoplaylist. De video's zullen ook op de Notion pagina staan!


In eerste instantie wist ik niet zo goed wat het werken met Noa me zou brengen. Ik had nog nooit zoiets gedaan en had er nooit in geloofd dat het echt zou werken. Maar nieuwe dingen uitproberen, onder leiding van Noa, hartstikke leuk! Het was heel fijn om een visie te bedenken. Het heeft me een richting gegeven om naartoe te bewegen. Het zet je even aan het denken van: “Hey, waar sta ik nu, en waar wil ik zijn?”. Wat het me vooral geleerd heeft is: als je altijd doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je al kreeg. Nadenken over een visie voor je leven, geeft je het besef dat je iets moet doen. Het zet je aan tot actie. Als je duidelijkheid of een richting zoekt in je leven, ga dan vooral met Noa praten. Ze is heel vrolijk en enthousiast, en dat steekt aan. Ze is gewoon een superlief mens!

- Vrouw, 22 jaar


Hey, ik ben Noa Joy!

Sinds dat ik 10 jaar ben schrijf ik mijn gedachten al op. Eerst onschuldig in dagboekjes, maar later ontdekte ik dat het een onwijs krachtige tool is.

Nadat ik uit therapie ging toen ik ongeveer 15 was, ben ik schrijven gaan gebruiken als een vorm van zelftherapie. Het was een manier van mij om voor mezelf te zorgen, mijn gedachten op een rijtje te zetten en bepaalde gevoelens te verwerken. Ik heb al meerdere keren met een lach achter mijn laptop gezeten omdat ik weer een doorbraak had!

In die jaren heb ik onwijs veel boeken gelezen en onderzoek gedaan naar schrijfoefeningen om te reflecteren. Ik heb toen heel veel mindsetwerk gedaan. Nog iedere keer dat ik een oefening doe, voel ik me weer fijn en opgelucht. Ik denk dat bijna iedereen hier baat bij zou kunnen hebben, om die ruimte te creëren om prikkels te verwerken in deze overprikkelende samenleving!

Ik ga graag dit avontuur naar binnen in jezelf met je aan!

Is deze cursus geschikt voor jou?

 • Yes! Als je graag wilt leren hoe je zelf meer grip kunt krijgen op je mentale gezondheid
 • Yes! Als je jezelf nog niet zo goed kent en dit wel graag wilt
 • Yes! Voor vrouwen die hun zorg niet alleen maar aan de geestelijke gezondheidszorg willen overlaten
 • Yes! Als je je zelfkennis graag een boost wil geven
 • Yes! Als je net gaat beginnen aan een nieuwe fase van je leven (studie, werk)

Aan het eind van deze cursus...

Je kent jezelf, je staat achter je acties en je voelt voldoening omdat je leeft volgens je waarden. Als je een obstakel tegenkomt, weet je wat je moet doen om terug bij jezelf te komen.

Je hebt inzicht in jezelf en je hebt de tools om van je gedachten een fijne plek te maken. Je leert lief tegen jezelf zijn, je leert beperkende overtuigingen om te draaien en je leert hoe je met volle angst vooruit kunt gaan!

De oefeningen kun je voor altijd gebruiken en zullen je dienen voor de rest van je leven!

We starten 21 september 2022!


Door met Noa te werken tijdens de Nieuwjaarsvisie Oefeningen heb ik concreter gekeken naar mijn doelen. Ik was in eerste instantie bang voor de confrontatie met hoe de situatie in mijn leven was. Aan het groepsproces heb ik fijne contacten overgehouden. Noa heeft een hele fijne sfeer weten te creëren. Ik had er vertrouwen in dat ze wist wat ze aan het doen was. Ik heb belangrijke nieuwe inzichten uit onze gesprekken gehaald. Dat wat ik al van mezelf wist, is duidelijker geworden. Het was fijn om wat structuur te hebben in het bedenken van mijn visie, dat gaf veel helderheid. Ik zou het iedereen aanraden die zelf niet echt weet waar ze zou moeten beginnen.

- Vrouw, 20 jaar


Je kunt je nog vrijblijvend aanmelden voor de wachtlijst!

Meld je hier aan voor de wachtlijst!

Vul hier geheel vrijblijvend je mail in zodat je op de wachtlijst komt, dan mag je je als eerste inschrijven voor de videocursus!

Door je aan te melden voor de wachtlijst, krijg je ook gratis de Mentale Momentjes mail in je inbox. Dit is een maandelijkse mail met updates en tips. Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Voor meer info, bekijk de privacyverklaring op mijn website.

Disclaimer: Deze cursus is geen vervanging voor therapie. Ook is deze cursus cognitief-gericht. Emotieregulatie is ook een belangrijk aspect om mee aan de slag te gaan.