Hey lief mens!

 

Welkom op mijn website!

 

Op deze website sta ik voor alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en mentale gezondheid.

 

Ik deel graag mijn ervaring met  persoonlijke groei en mentale gezondheid met je!

 

In 2018 kreeg ik een burn-out. Een manifestatie van patronen die zich al jaren hadden opgebouwd. Hierna kwam ik in een rollercoaster van verwerken terecht. In deze tijd groeiden al mijn ontdekkingen uit tot een missie.

Mijn doel is om zo veel mogelijk jonge vrouwen te helpen om zichzelf beter te leren kennen zodat zij ook voldoening gaan ervaren. Ook in deze levensfase die zo gekenmerkt is door verandering. Zodat ook zij nú al kunnen genieten van het leven!

Once upon a time...

In mijn leven zijn er verschillende gebeurtenissen geweest die zich hebben opgestapeld tot een brandend vuur in mij om mijn mede-jonge-vrouw-die-psychisch-kwetsbaar-is te helpen. Het begon allemaal in groep 6 van de basisschool. Dat was een heftige tijd voor mij. Dit was de eerste golf van psychotrauma die ik meemaakte. Mijn zusjes werden geboren en drie jaar later kreeg een van hen diabetes. Dat was onwijs verdrietig. Tegelijkertijd had niemand door dat mijn mentale gezondheid aftakelde. Ik deed mezelf pijn om een manier van controle te behouden over het leven dat zo snel veranderde.

 

Ook liep het op school minder fijn dan in eerste instantie werd gedacht. Ik was slim, maar werd steeds gefrustreerder door de docenten die mij lesgaven. Ze benaderden mij om mijn intelligentie, maar ik had eigenlijk hulp nodig bij mijn mentale gezondheid! En daar sloegen ze vaak de plank faliekant mis

 

"The universe buries strange jewels deep within us all, and then stands back to see if we can find them."
- Elizabeth Gilbert

 

Op de middelbare school kwakkelde mijn mentale gezondheid door. Het lukte niet zo goed om vrienden te maken en in de tweede klas kreeg ik de ziekte van Pfeiffer, wat pas jaren later werd ontdekt. In 2016 begon ik aan mijn persoonlijke ontwikkelingsreis, maar die begon op een toxic perfectionistische manier. Ik hield een Bullet Journal bij, maar dat was eigenlijk nog een manifestatie van het controle willen behouden. Dit perfectionisme in mij is wat uiteindelijk heeft geleid tot een burn-out in mijn examenjaar. 

 

Van perfectionist naar mens

Er zijn twee belangrijke dingen die uiteindelijk tot mijn herstel hebben geleid: therapie en het starten van mijn blog. 

 

Toen ik in 2020 in therapie ging, veranderde alles. In de afgelopen twee jaar was er al veel gebeurd en ik had veel te verwerken. Mijn opvoeding, mijn ervaring in het onderwijs, vriendinnen en relaties: alles werd onder de loep genomen. Vond ik alleen maar leuk, met mijn analytische hoofd ;) Hier heb ik aan mijn zelfbeeld gewerkt en kreeg ik veel meer vertrouwen in mijn eigen perceptie van de wereld en het leven.

 

In mijn tussenjaar startte ik een blog. “Vivacady” heette het, een combi-woord tussen vivacious en lady. Levendige vrouw. Dat hoopte ik ook te worden. Deze blog was een manier om via zelfexpressie mezelf te ontdekken. Ik leerde mezelf helemaal kennen: mijn meningen, mijn behoeften, mijn voorkeuren, mijn dromen. Ik heb mezelf onwijs ontwikkeld en ben hier nog steeds heel erg trots op.

Wat er allemaal tegenzat

In het proces van therapie zoeken merkte ik dat psychische hulp zoeken echt niet altijd heel duidelijk en ondersteunend is. Mijn zoektocht naar de juiste therapeut was moeizaam, zowel op emotioneel als op financieel gebied. Ik heb nog lang last gehad van een psychologe die mij een verkeerde diagnose op mijn hoofd plakte. Ik voelde dat het zorgsysteem mij niet zag als mens, maar als nummer of object. 

 

In mijn hele leven heb ik te maken gehad met “halve diagnoses”. Het werd of niet gezien, of mijn klachten waren niet ernstig genoeg. Dit maakte dat het in het onderwijs ook moeilijk ging en dat ik heel erg aan mezelf ging twijfelen. 

 

 

Met de start van mijn blog, een van de eerste keuzes voor mezelf, ben ik mezelf gaan ontwikkelen. Het gaat nog steeds met vallen en opstaan, maar wat ik wel heb gemerkt is dat ik altijd beter af was met mensen om me heen.

 

Disclaimer: wél met mensen die bij me passen. Toen ik mijn blog startte en mijn verhaal ben gaan delen, ontwikkelde ik een groep gelijkgestemden om me heen.

Door mezelf te laten zien aan de wereld, ontmoette ik de mensen die mij laten stralen en andersom. En dat geeft zó veel blijdschap aan mijn leven!

Het vuurtje dat in mij brandt

Al deze kleine dingen hebben zich opgestapelt tot een groot vuur dat in mij brandt. Mijn droom is dat er meer bewustzijn komt voor mentale gezondheid in Nederland. Maar omdat ik niet de hele wereld in één klap kan veranderen, begin ik daar waar het het belangrijkst is: bij jou!

 

Ik heb me vaak niet gezien gevoeld en heb mezelf daardoor niet kunnen ontwikkelen zoals ik wilde. Daar heb ik zoveel last van gehad en dat wens ik niemand toe. Ik wil een steunpilaar voor je zijn die jou wel begrijpt en met jou kijkt naar hoe je jouw leven wilt inrichten. Ik wil je helpen door je zelfkennis op te krikken, door te kijken naar wat jouw talenten zijn en stappen te zetten om die te ontwikkelen. En door momenten te vinden waar jij echt van geniet, zodat jij nú al kunt gaan stralen! Woman, you deserve it. 

 

Dat was allemaal lekker diepgaand, tijd voor iets luchtigs!

Ik ben superoptimistisch en vrolijk. Als je naar foto’s van mij kijkt als baby, zie je heel vaak een grote lach op mijn gezicht. 

 

Ik kan namelijk ook vaak een lach in een zwaar gesprek teweeg brengen. Als kind luisterde ik altijd aandachtig, maar kon ik twee minuten later de gekke-5-minuten hebben. Die tweestrijdigheid hoort bij mij. Ik leef met een lach en een traan tegelijk en probeer altijd naar de zon achter de wolken te zoeken.

Even nog wat weetjes over mij

  • Mijn favoriete kleuren blijven vaak hetzelfde, al worden ze met de seizoenen altijd een tintje donkerder of lichter. Ik draag het liefst rood, blauw en groen. In de winter wordt dat bordeauxrood, donkerblauw en donkergroen. In de zomer in combinatie met wit en in de winter met zwart. Zo leef ik heel erg mee met de natuur!
  • In tegenstelling tot wat ik net suggereer, ben ik eigenlijk helemaal niet zo’n nature-fan. Ik zit veel liever binnen, in mijn introvert-cocon. Veel mensen vinden het gek als ik zeg dat ik introvert ben. “Je bent altijd zo vrolijk!” Maar ik laad onwijs op van alleen zijn en lekker lezen of schrijven.
  • Ik ben heel erg fan van Disney. Je zult mij never nooit horen zeggen dat ik ergens te oud voor ben. Ik zing alles mee van Frozen en het intro van Belle en het Beest kan ik bijna helemaal meepraten. Quiz me on anything Disney, and I’ll know the answer!
  • Ik krijg regelmatig een digitale-apps-uitproberen-kick. Todoist, Notion, een heel aantal habit- en time tracking apps, GoodNotes, Google Calendar; ik optimaliseer alles en word helemaal blij als het er mooi uitziet!
  • Ik ben heel levendig in mijn uitdrukkingen. Tijdens examens vond ik het altijd leuk om met docenten te communiceren via gezichtsexpressies. En als ik praat, praat ik bijna altijd met mijn handen. Af en toe barst ik uit in een performance van een liedje waarbij ik met een Stitch-stem de hele tekst meezing en doe alsof ik in een theater sta, hahaha.

 

Genoeg over mij gepraat, ik ben benieuwd naar jou!

 

Supertof dat je mijn hele verhaal gelezen hebt! Nu weet je supergoed waar ik vandaan kom en wie ik ben.

Ik ben heel benieuwd naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Welke gebeurtenissen zijn jou overkomen en welke uitdagingen heb je overwonnen? Waar droom je van?

 

Merk jij dat ik iets voor je zou kunnen doen? Zou jij graag meer geluk willen ervaren als jongere? Zou jij jezelf ook beter willen leren kennen en voldoening willen ervaren doordat je je kwaliteiten helemaal kunt ontplooien? 

Dan zou samenwerken met mij wel eens op jouw pad kunnen liggen. Door jouw verlangens en gedachten naar buiten te brengen kunnen ze verwerkt worden en kun je weer stappen gaan zetten. Dit is je kans om zo’n stap te gaan zetten.

 

Wil je graag vrijblijvend kennismaken met mij? Stuur mij dan een mail op info@noajoy.com.