Ideale Weekly Reset | Juni 2022 - Week 24

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 12:28

Hey hallo lief mens!

 

Ik ben echt naar deze persoonlijke blogs gaan uitkijken. (Bijna) iedere week gewoon even schrijven. Ik vind dat zó fijn!

 

Dit is de laatste week van mijn studiejaar, en ik merk dat ik alleen nog antwoord op prikkels van buitenaf. Alle interne prikkels zijn of afwezig of gillen om wat rust en ruimte. Ik ben zo toe aan vakantie, maar ook aan de andere manier van leven dat gaat komen. Nu heb ik echt het idee dat er een bepaalde weg is waarop ik moet leven, en na dit studiejaar is dat geheel aan mij om te bepalen. Ja, nu ook al, dat weet ik, maar het is wel een stuk moeilijker als je met je mindset steeds maar vervelende prikkels moet afweren.

 

Nu dat het bijna zover is, wil ik graag weer nadenken over mijn weekly reset. 

 

Wat is een weekly reset?

Het idee van een weekly reset komt in mijn leven van Michelle Barnes, oftewel muchelleb op youtube. Zij is Australisch, dus daarom noem ik de term in het Engels en niet in het Nederlands, want zo zit het nu eenmaal in mijn hoofd! 

 

Een weekly reset is een wekelijkse activiteitenlijstje waarin je iedere week dezelfde nuttige taken aftikt. Denk bijvoorbeeld aan je emails checken, een plan voor de week maken en de was. 

 

Ik heb al meerdere weekly resets gemaakt, en mijn laatste poging zag er ongeveer zo uit:

  • 10-minute clean
  • Sit outside and breathe for a second
  • Google Calendar updaten
  • Transfer all your ideas from the catchall to the organisation system
  • Make a Master Jar
  • Sorteer foto’s op mobiel
  • Update Grip
  • Bedenk wat & wanneer op Stories

 

Ik kan je zeggen dat ik deze activiteiten echt niet iedere week heb gedaan. De Google Calendar en Master Jar taken zijn me wel gelukt, maar die deed ik ook vaak tussendoor, als een soort mid-weekly reset. Maar al die andere taken waren meer "fijn om te doen" maar geen "must-have"s. 

 

Back to basics

Waar is een weekly reset nu voor? Dát moet je voor jezelf bepalen. 

 

Voor mij is het om weer te recenteren. Ik heb vaak een chaotisch hoofd en ik vergeet vaak mijn plannen. Dan heb ik een goed plan gemaakt, maar dan wil mijn hoofd weer wat anders waardoor het in paniek raakt. 

 

Vaak had ik ook de neiging om alle, letterlijk alle goede dingen die zelfzorg promoot erin te stoppen. Ik heb er ook een lijstje naast staan dat heet "Hoe ik me weer goed voel" met bijvoorbeeld Spaans leren of een Tiktok dansje leren erin. Erg leuk, maar het is veel waardevoller om dat gedurende de week aan te voelen wanneer je dat nodig hebt. 

 

Het is echt belangrijk om alleen de activiteiten te doen die je "fresh" laten voelen. Alsof je mentaal even hebt opgeruimd. Al die kleine taakjes om de "grote" taken heen nemen ook vet veel tijd op! Ik moest bijvoorbeeld voor mijn studie de artikelen opzoeken en downloaden die ik moest lezen. Dat kon me echt heel lang kosten! Gelukkig doe ik dat vaak tijdens dat ik youtube video's of een film kijk. Deze taakjes moeten ook gedaan worden en wil je niet nog even moeten doen terwijl je bezig wilde met een belangrijke taak. 

 

Voor mij is het dus de vraag: Welke activiteiten maken dat ik recenter? 

 

Jezelf een spiegel voorhouden

Ik vind dit dus echt vet lastig. Het moet simpel zijn, maar dat is het niet zo. Ik merk dat ik hierdoor heel kritisch op mezelf word. "Je gaat het toch niet volhouden." En soms maakt het dat ik echt aan mezelf ga twijfelen. Ik weet nog niet zo goed hoe ik werk. Na het uit huis gaan heb ik mijn draai nog niet zo gevonden en het psychologisch onderzoek en mijn studie hebben het ook niet zo makkelijk gemaakt. Ik ga dan vaak heel zwart wit denken. Hoe ik het nu heb is niet zoals ik wil en over een paar maanden wordt het een walhalla aan vrijheid. But then I won't experience the human beauty of grey area. Consistency is niet key, determination and dedication are. En dat komt natuurlijk vanuit de mens, dat zou automatisch moeten komen. Als dat niet zo is, is er iets mis. Daarom doe ik nu dat psychologisch onderzoek. Als jij dit ook ervaart, is het misschien waardevol om je af te vragen wat er niet lekker loopt in je leven. De kink in de kabel wegwerken.

 

Als ik echt even ga zitten om te dromen...

Wat is dan mijn ideale weekly reset?

 

Ik zie mezelf schoonmaken met lekkere frisse geurtjes. Dansen op de muziek die ik opzet. 

Daarna zie ik mezelf op mijn laptop zitten om al mijn notities in hun goede hokjes te plaatsen, mijn taken sorteren, mijn appjes up to date beantwoorden, mijn financiën monitoren en mijn foto's sorteren.

 

Ik zie al deze dingen gebeuren, maar ik weet ook dat ik dan wat activiteiten vooraf moet doen om deze reset te laten werken. Ik heb een systeem nodig voor mijn financiën en foto's. I need a bigger reset day at first.

 

Maar ik zie ook: spelletjes doen, goede gesprekken en even lekker lezen. Ik zie een typische zondag voor me. I need more of those in my life. Het hoeft niet allemaal gestroomlijnd en ik denk dat dat ook niet voor mij zal werken. Het zal me niet gelukkig maken. 

 

Eén waardevolle toevoeging voor mijn weekly reset is misschien om creatief bij mezelf in te checken. Ik weet nog niet met welke regelmaat ik mijn spirituele practices wil doen (ik heb hier ook veel ideeën over namelijk), maar dit kan wel op een zondag als ik mijn reset doe. Een weekly reset is ook niet super "leuk", maar het is wel nodig, zoals ik al zei. Dus ik denk dat ik een hele goede weekly reset al had, maar niet de ruimte voelde om het ook echt aan te houden. 

 

Ik zal jullie op de hoogte houden van hoe het veranderd, en of ik iets ga doen met de "leuke" activiteiten die ik eigenlijk ook iedere week wil doen. Ik kijk nu om me heen in mijn kamer en denk: "Ahhh ik heb zo veel zin om dit en dit en dit te gaan doen!" And maybe I will! Je ziet het vast allemaal voorbij komen op mijn Instagram ;). 

 

Ik merk dat ik even geen ruimte heb om iets te bedenken voor volgende week, dus ik ben wel benieuwd waar jullie nieuwsgierig naar zijn! I'm gonna let you pick my brain. Laat me op Instagram weten waar je mijn gedachten over wilt horen!

 

Veel liefs, van Noa Joy

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.