Update & Apple Watch | Mei 2022 - Week 21

Gepubliceerd op 23 mei 2022 om 10:02

Hey lief mens!

 

Leuk dat je weer de persoonlijke blog van de week leest. Begin januari ben ik deze serie gestart en ik ben heel blij om te zeggen dat ik het al zo lang heb volgehouden (op een paar weekjes na en de detour naar podcasts)!

 

Twee weken geleden vroeg ik jullie op Instagram waar jullie benieuwd naar waren en dat bleek mijn Apple Watch te zijn! Als je naar onder de foto scrollt, kun je daarover lezen.

 

Updates over mijn leven

Maar eerst zal ik wat delen over hoe het met mij gaat. Afgelopen week ben ik naar Disneyland Parijs geweest en oh, wat was dat een joy! Ik was 3 jaar niet geweest, en daarvoor gingen we iets van 2x per jaar (I realize this is a privilege). Vanuit mijn leven was dit echt een stukje nostalgie and I loved it so much. Ik ben samen met mijn vriend, mijn broertje en mijn broertje´s beste vriend (die ik ook al ken sinds dat ik 4 ben) geweest. Het was zo leuk om nu als de volwassenen voor het eerst alleen daarheen te gaan met de auto. We hebben voor het eerst een biertje besteld en dat voelde zo gek, het leven gaat zo snel! 

 

"Growing old is mandatory, but growing up is optional." - Walt Disney

 

Verder ben ik nog steeds bezig met mijn psychologisch onderzoek. Ik wil er nog niet te veel over delen, want ik zit er nog middenin en niks staat nog vast (wat ik overigens erg frustrerend vind hihi). Maar voor nu heb ik voor mezelf gesteld dat ik depressief ben en waarschijnlijk al eerder ben geweest. 

 

Deze ontdekking voelt echt zo goed. Dat is het gekke aan een diagnose: je krijgt bevestiging dat het niet goed met je gaat. Maar het is fijn om duidelijkheid te hebben.

 

Het laatste maandje van mijn scriptie is erg intensief. Ik wil er iets van maken, omdat dit allegedly (als ik de stereotypische boodschappen in mijn hoofd moet geloven) dE lAaTsTe MaAnD vAn MiJn StUdIe is voor een tijdje. Hier zie je alweer dat deze boodschap helemaal niet klopt, omdat ik van november tot februari nog een blok met twee vakken volg en daarna nog een master ga doen (misschien dat jaar erna of later, for some peace in my mind). Dat blok met die twee vakken ga ik echt zo onwijs van genieten (de vakken die ik ga volgen heten Self-Regulation en The Science of Happiness, ain't that cool?!). Ik ga daar veel meer van genieten dan deze laatste maand. Dus daarom heb ik losgelaten dat ik iets moet maken van deze maand. 22 juni is als het goed is mijn laatste dag (mijn laatste tentamen) en tot die tijd ga ik even op standje overleven. Vind ik niet fijn, dus ik doe in ieder geval het minimale om voor mezelf te zorgen. Gelukkig helpt mijn vriend me daarbij <3.

 

On a happier note: Het Intentional Growth Netwerk gaat heel goed! Het brengt me oprecht veel energie/blijdschap om met zo'n lieve groep vrouwen bewust om te gaan met zelfzorg, mentale gezondheid en persoonlijke groei. We houden elkaar geïnspireerd en in ieder geval een beetje gefocust op wat belangrijk voor ons is. Daar ben ik heel blij mee. Als je nog wilt aansluiten, kan dat via deze link.

 

En dan nu: over naar de Apple Watch!

 

Hoe ik mijn Apple Watch gebruik

Mensen, ik kan bijna niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben met dit horloge. Het laat me zo veel meer dingen zien, doen én niet doen, waardoor ik veel meer gefocust ben!

Het past bij mij in de zin van dat ik ervan houd om data te tracken, omdat dat voor mij een accountability buddy is. Ik vergelijk mezelf het liefst met mijn vroegere zelf, en dat kan heel goed door te zien hoe ik het een tijdje geleden deed in de data. 

 

Ik draag de watch nu sinds half maart. Dat is dus ongeveer twee maanden. Ik weet niet helemaal hoe lang deze watch nodig heeft om te kalibreren en te wennen aan mijn lichaamsmetingen, maar het geeft me nu al veel inzicht!

 

Mijn favoriete apps

Sleep++

Deze app gebruik ik om mijn slaap te tracken. Ik draag de watch altijd 's nachts. Hierdoor krijg ik op basis van mijn slaapdoel (7.5 uur), mijn gemiddelde hartritmevariabiliteit en gemiddelde hartslag in rust gedurende de nacht, een "readiness score". Dit geeft je een percentage over hoe lekker je de dag in gaat op basis van je slaap. Hij klopt niet altijd helemaal, maar je energielevels hangen natuurlijk van meer factoren af dan van je slaap. Ik merk wel dat ik al-tijd slecht slaap tijdens de volle maan. Heb er nog geen verklaring voor gevonden, but I see a pattern.

 

Habit Tracker

Deze simpele maar effectieve app kost €3,49 per jaar om al je habits te tracken. De OG people denken misschien nu dat dit niet zo'n constructieve app voor mij is, maar ik ben best trots op mezelf om te kunnen zeggen dat ik de app in de afgelopen paar weekjes bijna niet gebruikt heb! Hahaha. Ik heb zonder schuld in een drukke periode niet mezelf gepusht om gewoontes te tracken. Maar dat neemt niet weg dat ik ze wel graag in mijn zicht wil houden. Ik krijg dus iedere dag nog wel reminders om te ademen/mediteren, water te drinken, mijn vitamines te nemen, te stretchen, te lezen en iets te schrijven. Dit zijn tot nu toe alle gewoontes die ik track (als ik track). 

 

Notebook

Deze app laat je notities maken on the go. Je kunt spraakmemo's maken (love those) of even snel iets typen. Deze notities krijg ik ook op mijn mobiel (Apple) en op mijn laptop (Windows). Dit is de enige app die synchroniseert op Apple en Microsoft devices, dus echt een aanrader!

 

Hartslag & Conditie

Zoals je misschien van de reclames wel kent, heeft Apple van die rondjes die je bewegingsactiviteit meten. Er is een calorieënring (die ik niet veel gebruik), een trainingsring (die ik op 30 minuten zet als doel maar dat niet iedere dag red) en een staanring. Technisch gezien moet ik iedere dag 12 uur staan, maar dat red ik het minst vaak. Je kunt ook je workouts tracken, dat vind ik best cool. Soms ook wel eens creepy, want dan ben ik buiten aan het wandelen en krijg ik opeens de melding "Ben je buiten aan het wandelen? Leg je workout vast." And I be like: somebody be watching me? Ik ben nog in dubio over wat ik van deze uitvoerige dataverzameling vind. 

Qua hartslag kun je ook veel dingen tracken. Op je watch kun je zien wat je hartslag is, je hartslag in rust en je wandelgemiddelde. Helaas kun je je hartritmevariabiliteit niet zien, dat kan alleen in de Gezondheidsapp op je mobiel. Dit is een stressmeting, en die van mij is niet zo gunstig. Vind het dus fijn om deze te monitoren.

 

Verdere favorieten

  • Je kunt ook je NS-trajecten bekijken op je watch! Dat is echt heel handig als mijn mobiel onderin mijn tas zit en ik moet even checken hoe laat mijn trein uiterlijk gaat. 
  • Stocard: deze app registreert je pasjes, zodat je de barcode kunt scannen vanaf je watch. Deze kun je ook op je mobiel zetten en vanaf daar scannen, zodat je je pasjes niet meer in je portemonnee hoeft mee te nemen! Behalve je rijbewijs/ID en pinpas dan. 
  • Op de wijzerplaten kun je verschillende kleine widgets instellen. Ik heb bijvoorbeeld de datum en tijd, een kleine timer, het volgende agendapunt, en wanneer de zon op of onder gaat. Onderin heb ik op mijn eerste wijzerplaat eerst mijn habit tracker, dan de conditieringen en dan de spraakmemo sneltoets van notebook. Op de tweede heb ik stocard, een andere memorecorder en hartslag. 
  • Op mijn watch kan ik ook het weer zien, 2048 spelen, de huidige maanstand zien (Moon Health), zinnen vertalen naar het Spaans (SpanishDict), en mijn workouts tracken (Strong). Vooral de app Strong ben ik nog aan het uitproberen. Ik ben vooral benieuwd naar de flexibiliteit van de app, omdat je iedere workout weer andere oefeningen kunt toevoegen. Je kunt dus op dat moment bepalen waar je zin in hebt om te bewegen. Ben benieuwd!

 

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze blog! Misschien zet ik deze later ook nog op mijn artikelenpagina, omdat ik denk dat het best interessant kan zijn! 

 

Waar zal ik volgende week over schrijven? 

  • Burnout en hoe je jezelf helpt als je er bijna in zit
  • Wat mijn ideale wekelijkse reset is
  • Update over mijn scriptie

 

Ik wens je een fijne week toe!

 

Liefs, Noa Joy

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.