Ik Dacht Nooit Dat Ik Zou Gaan Ondernemen | Februari 2022 - Week 6

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 11:59

Hey lief mens!

 

Hoe was jouw week? 

 

Het voelt echt als een maand geleden dat ik een persoonlijke blog geschreven heb. Het is ook zo'n wervelwind geweest aan gebeurtenissen. Het overlijden van mijn opa, de begrafenis, starten met de Fast Lane Business School en ik ben ook nog afgelopen weekend een weekendje weg geweest!

Ik ga alleen nooit zo goed op vakanties. Op "weg-gaan" vakanties. Ik geloof dat ik in 2017 een burnout heb gekregen omdat ik onder andere in het jaar daarvoor geen vakantie heb gehad waarin ik echt gewoon heb stilgezeten. En afgelopen weekend was weer voor het eerst naar het buitenland met mijn schoonfamilie na onze laatste verhuizing in mijn eerste echte eigen (huur)huis. Mijn hoogsensitieve brein kreeg veel externe en interne prikkels te verduren! 

 

Maar, dat terzijde, het was wel heel erg gezellig! We hebben een Escape Room gedaan en we zijn eruit gekomen! De vriendelijke vrouw zei dat 85% niet uit deze Room komt (maar dat kan ook een marketing truc zijn om ons goed te laten voelen over onszelf) (of ik ben iets te sceptisch) (het was gewoon heel leuk, laten we het daarop houden)! 

 

Ik ben vorige week helemaal vergeten een poll te maken over welk onderwerp ik zou schrijven, dus ik heb er deze week zelf eentje bedacht! Het is een onderwerp waar ik graag over wil delen, omdat het voor mijzelf best een recente ontwikkeling is, terwijl het misschien lijkt alsof het al heel lang gaande is: Het ondernemerschap!

Ik heb nooit gedacht aan ondernemen. Ik wilde vroeger zangeres, lerares, architect, communicatie-persoon of psychologe worden. Ik ging van de hak op de tak en weer terug naar de vorige. Ik ben erg wispelturig soms. Nooit bleef er iets hangen.

Tot op dit moment! Ik ben in 2018 gestart met de blog Vivacady (een fancy combiwoord van vivacious-lady, omdat ik dacht daarmee hoger in Google te komen (wat nu in mijn hoofd een hele formele en koude manier van marketing is, maar goed)), toen blogte ik nog in het Engels. Ik had wel ideeën over online ondernemen, ik had bijvoorbeeld een privé Pinterest board met allemaal pins over hoe je online producten maakt en hoe je dat moet marketen. Maar ik struggelde toen met consistent blijven met mijn content delen, in verband met o.a. mijn crappy mentale gezondheid. 

 

Het was goede oefening voor later, dat wist ik al wel vanaf het begin. Ik wist alleen nog niet waarvoor. Ik maakte video's, schreef blogs en maakte graphics. Dat heeft me wel bekend gemaakt met allerlei software die ik nu ook nog gebruik. Ik had alleen nooit gedacht dat deze toenmalige hobby ook echt een bedrijf zou worden. Het klonk als een verre droom. 

 

Op die manier ben ik ook langzaam gegroeid. Matt D'Avella heeft een leerplatform "Slow Growth" met de filosofie dat je met langzaam groeien veel duurzamere verandering teweeg brengt. Dat denk ik ook van mezelf. Zonder het te realiseren heb ik iets opgebouwd. Zowel in mijn eigen vaardigheden als in mijn community op Instagram. Ik ben langzaam gegroeid, en dat heeft me de ruimte gegeven om te experimenteren en ontdekken wat ik nu echt leuk vind. Ik zit nog volop in dat proces en sta nog aan de voet van de berg van het ondernemerschap. Ik schreef me in oktober 2021 in bij de KVK. Want wat ik wel weet is dit: ik vind het nu al verschrikkelijk leuk!

 

Hoe nu verder?

Ik ga door met online content maken en ik ga beginnen met coachen. Ik noem mezelf mental health coach. Ik studeer psychologie en ben op weg naar psychologe zijn, maar dat is nu minder aan de orde. Als psychologe heb je een lange weg te gaan, en om op die weg echt niks te doen, vind ik zonde van mijn kennis en kunnen. Ik heb op mijn persoonlijke ontwikkelingsjourney te veel geleerd om dat jullie te onthouden. Ik heb zin om er echt iets mee te gaan doen!

(Dit is echt een dikke knipoog naar iets dat ik binnenkort ga aanbieden ;). Als je daarvan op de hoogte wilt blijven, meld je dan aan voor mijn emaillijst onderaan deze pagina!) 

 

 

Broeden tijdens weekendje weg

Ik heb afgelopen weekend onwijs veel zitten nadenken en broeden over mijn onderneming. Ik heb nagedacht over hoe ik mijn dienst ga lanceren, ik heb nagedacht over mijn ideale klant en over wat ik concreet wil gaan maken. Ik wil graag een Instagram cursus maken, een wat groter programma en ik heb een naam bedacht voor mijn maandelijkse email: de Mentale Momentjes Mail! Het is een mail vol met food for thought: inspiratie voor boeken, quotes, schrijfopdrachtjes (journal prompts), aanbevelingen voor apps of andere dingen die me helpen bij mijn mentale gesteldheid en lessen om gemotiveerd de volgende maand mee in te gaan! 

 

It's gonna be epic! 

 

Het voelt ook wel een beetje spannend, maar hey, dat hoort bij het ondernemen, I guess! And I wouldn't have it any other way. 

 

Anyways, daar wilde ik graag over delen deze week, omdat ik ook denk dat het een groot deel van mijn verhaal is. Het is een belangrijker deel dan dat ik eerst dacht. Ik heb namelijk mijn mentale gezondheid best wel opgekrikt op eigen kracht door te gaan bloggen en delen wat ik leuk vond en waar ik gepassioneerd over was (ben) online. And I'm pretty proud of myself for it!

 

Waar zal ik volgende week over bloggen? 

  • Over hoe ik tijdens studeren zorg voor mijn mentale gezondheid 
  • Over mijn dagelijkse ochtend/avondroutine
  • Over mijn relatie met mijn vriend en hoe je voor elkaar en je eigen mentale gezondheid kunt zorgen

 

Ik hoop dat je verder een fijne week hebt en ik spreek je graag snel ergens online!

 

Liefs, Noa Joy

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.