Het begin van het nieuwe jaar! Doelen & Visie op 2022 | Januari 2022 - Week 1

Gepubliceerd op 3 januari 2022 om 14:57

Hey goedemorgen lief mens!

 

Welkom bij mijn eerste persoonlijke blog!

 

Hahaha, ik zeg wel eerste but eigenlijk is het al mijn zoveelste, want ik begon met bloggen in 2018. De eerste van de volgende run, laten we het zo zeggen.

 

Ik wilde deze persoonlijke blog starten omdat ik wat van het persoonlijke uit mijn instagram account wil halen. En nu denk je misschien: “Huh?? Maar dat vond ik juist zo waardevol!” Hear me out.

 

Op Instagram merkte ik dat ik vaak wat lukraak aan het posten was, en ik wil graag mijn persoonlijke verhalen wat beter en gerichter kunnen inzetten. Maar ik wil ook nog graag ontdekken wat ik allemaal denk over mijn persoonlijke verhalen, dus die “zandbakruimte” moest een andere plek krijgen. En zo is de persoonlijke blog van Noa Joy geboren!

 

Ik vind het trouwens wel heel leuk dat ik in week 1 van 2022 begonnen ben, kijken hoe lang we ermee verder gaan!

 

(Waarschuwing: In deze blog gaat waarschijnlijk heel vaak de woorden “Ik wil” voorkomen, want ik heb heull veel ideeën!)

 

In deze blogs wil ik ook meer delen over mijn reis naar psychologe. Ik heb dat doel, die droom voor ogen, maar ik weet dat er obstakels zullen zijn. Met de huidige staat van de gezondheidszorg is het denk ik ook best waardevol om dit te delen. Zo kun je een beetje zien waar ik tegenaan loop en worden de valkuilen van de GGZ wat duidelijker (als ze dat niet al waren). Als ik niks kan veranderen in het proces, dan is er misschien een waardevolle les van doorzettingsvermogen uit te halen! Ik ga dus meer delen over psychologe worden en wat daarbij komt kijken.

 

Doelen stellen voor 2022

Zoals ik al zei: de woorden “Ik wil” ga je waarschijnlijk vaak tegenkomen. Ik ben een jonge vrouw met een ambitieus mentaal vuurtje (mijn lichaam kan nog wel eens te moe zijn om mee te gaan). Dat betekent dat ik veel ideeën heb en een drive om ze uit te voeren. Ik heb alleen een neiging om te veel gedachten te hebben waardoor de goede ideeën ook op de brandstapel terecht komen. Met deze blogs schrijven hoop ik mezelf daar ook meer inzicht in te geven, welke ideeën telkens terugkomen en welke op dat moment het belangrijkst is.

 

In de afgelopen week heb ik zo’n dubbel gevoel gehad wat betreft doelen. Mijn relatie met doelen is sowieso crooked. In 2016 begon ik met doelen stellen, heb mezelf met mijn karakter in een burnout gewerkt in 2018, waarna ik alles heb losgelaten. Maar dat was ook niet goed, want dat paste niet bij mijn persoonlijkheid! Dus nu ben ik zoekende en daarmee erg beïnvloedbaar door social media. Aan de ene kant zie ik veel: “Dit is de tijd om doelen te stellen en goede voornemens te hebben!” en aan de andere kant ook heel sterk: “Je hoeft niet alles te zijn, 1 januari is ook maar een dag”. De motivatie die uit het nieuwe jaar komt is waardevolle brandstof voor doelen, dat is een feit. Maar die brandstof kan je ook blind maken voor je eigen behoeften. Dat is ook een feit. De balans zoeken daartussen is moeilijk.

 

Ik weet van mezelf dat ik intens ben, dus ik zal niet stoppen met plannen en doelen stellen. Maar ik heb twee manieren gevonden waarop ik het niet te ver door trek:

 1. Ik beperk de tijd waarin ik met mijn visie en doelen bezig ben
 2. Ik zie met mijn doelen bezig zijn als werk

 

Vroeger zag ik doelen stellen als hobby. Maar je bent toch aan het streven naar iets dat je nu niet bent. Daarin mist die acceptatie. Hopelijk met deze mindset voel ik dat wat meer!

 

Mijn echte doelen voor 2022

Mijn intenties voor 2022 zijn:

 • Een product maken voor mijn bedrijf
 • Waardevollere content maken
 • Meer oefenen met anderen coachen
 • Mezelf laten coachen
 • Mijn bacheloronderzoek starten en afronden
 • Bewegen op een manier die mij goed laat voelen

 

Met als doel voor het leven: zo veel mogelijk genieten en tegelijkertijd mijn steentje bijdragen aan wat betekenisvol is voor mij. En als doel voor mijn bedrijf: hoogsensitieve vrouwen helpen met hun mentale gezondheid en persoonlijke groei!

 

Ik denk dat ik het voor nu even hierbij laat, anders wordt de blog te lang. Maar ik heb nog veel meer gedachten om over na te denken! Ik zit nu te denken aan…

 • Het verschil tussen mentale gezondheid en persoonlijke groei
 • Ondernemerschap en wat dat kan doen voor je mentale gezondheid
 • Hoe je subtiele jeugdtrauma’s zou moeten verwerken

 

Laat het me weten waar je graag mijn gedachten over wilt horen in een Instagram DM of onder deze blog! Ik ben benieuwd naar waar jij benieuwd naar bent.

 

Heb jij ook doelen voor 2022? Zo ja, wat zijn ze?

 

Tot volgende week!

 

Liefs, Noa Joy


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.