Persoonlijke Verhalen

Op deze pagina vind je mijn persoonlijke blog. Hier deel ik over mijn leven als hoogsensitieve twintiger en mijn reis naar psychologe. Ik deel over mijn mentale gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. 

Wat is mijn diagnose? | Juni 2022 - Week 25

Hey lief mens!

 

Wauw, ik heb nieuws. Groots, persoonlijk nieuws.

 

Ik ben namelijk depressief. En dat ben ik al heel lang.

 

Ik kan het nog steeds niet geloven, dat het er eindelijk is. Jarenlang heb ik in een worsteling gezeten, en nu is er eindelijk duidelijkheid en erkenning.

 

De eerste blog over dit onderwerp, over het intakegesprek, kun je hier lezen. Dat intakegesprek was 10 weken geleden, in begin april 2022. Daar leg ik ook veel uit over de aanleiding voor dit traject bij een GZ-psycholoog. Voor nu wil ik graag focussen op wat voor betekenis de diagnose heeft in mijn leven. 

 

Wat ik over mijn diagnose denk

En nu is het er eindelijk. Het voelt echt als een soort walhalla. Na jaren mezelf moeten bewijzen bij mensen, hoef ik dat nu niet meer (of in ieder geval een stuk minder) te doen. 

 

Ik ben ook deels gaan zoeken naar een diagnose, omdat ik voor mijn gevoel veel moeite deed om bepaald geaccepteerd gedrag vol te houden. Voor anderen is dat normaal gedrag, maar het kostte mij veel energie! Ik had geen zin meer om heel hard mijn best te doen voor iets waar ik helemaal geen erkenning voor kreeg. 

 

Nu ben ik mezelf. Dit klopt. Aan alles voel ik dat het klopt. 

 

Elizabeth Gilbert zei laatst in een podcastaflevering: "The truth is a relaxing space to be in." [De waarheid is een ontspannende plek om te zijn."] Dat is precies hoe ik me voel.

 

Ik voel me gezien tot op het bot. Eindelijk is een groot deel van mij waar.

 

Het niet hebben van een diagnose, voelde als een blokkade. Een blokkade tot mezelf. De depressie moet je al afpellen om tot jezelf te komen. Maar als je ontkent dat dat donkere laagje eroverheen zit, loop je vast. 

 

Alles waar ik te bang voor ben geweest om te zeggen, mag ik nu zeggen. Ik zei nooit: “Ahh ik voel me zo depressief” omdat ik het gewicht van die zin voelde. Ik geloofde dat ik er geen recht op had om die zin te zeggen. Dit was ook een reden waarom ik een diagnose wilde: ik voelde dat ik tot een groep behoorde, maar eigenlijk hoorde ik daar ook niet bij. 

Het is nooit vastgesteld, dus het blijft altijd debateerbaar. Ik kon net niet mijn mensen vinden. Ik kon mezelf geen erkenning geven, omdat ik andermans ervaringen met depressie niet teniet wilde doen. Nu kan ik eindelijk stoppen met mezelf teniet doen. 

 

Lees meer »

Ideale Weekly Reset | Juni 2022 - Week 24

Hey hallo lief mens!

 

Ik ben echt naar deze persoonlijke blogs gaan uitkijken. (Bijna) iedere week gewoon even schrijven. Ik vind dat zó fijn!

 

Dit is de laatste week van mijn studiejaar, en ik merk dat ik alleen nog antwoord op prikkels van buitenaf. Alle interne prikkels zijn of afwezig of gillen om wat rust en ruimte. Ik ben zo toe aan vakantie, maar ook aan de andere manier van leven dat gaat komen. Nu heb ik echt het idee dat er een bepaalde weg is waarop ik moet leven, en na dit studiejaar is dat geheel aan mij om te bepalen. Ja, nu ook al, dat weet ik, maar het is wel een stuk moeilijker als je met je mindset steeds maar vervelende prikkels moet afweren.

 

Nu dat het bijna zover is, wil ik graag weer nadenken over mijn weekly reset. 

 

Wat is een weekly reset?

Het idee van een weekly reset komt in mijn leven van Michelle Barnes, oftewel muchelleb op youtube. Zij is Australisch, dus daarom noem ik de term in het Engels en niet in het Nederlands, want zo zit het nu eenmaal in mijn hoofd! 

 

Een weekly reset is een wekelijkse activiteitenlijstje waarin je iedere week dezelfde nuttige taken aftikt. Denk bijvoorbeeld aan je emails checken, een plan voor de week maken en de was. 

 

Ik heb al meerdere weekly resets gemaakt, en mijn laatste poging zag er ongeveer zo uit:

  • 10-minute clean
  • Sit outside and breathe for a second
  • Google Calendar updaten
  • Transfer all your ideas from the catchall to the organisation system
  • Make a Master Jar
  • Sorteer foto’s op mobiel
  • Update Grip
  • Bedenk wat & wanneer op Stories

 

Ik kan je zeggen dat ik deze activiteiten echt niet iedere week heb gedaan. De Google Calendar en Master Jar taken zijn me wel gelukt, maar die deed ik ook vaak tussendoor, als een soort mid-weekly reset. Maar al die andere taken waren meer "fijn om te doen" maar geen "must-have"s. 

 

Back to basics

Waar is een weekly reset nu voor? Dát moet je voor jezelf bepalen. 

 

Voor mij is het om weer te recenteren. Ik heb vaak een chaotisch hoofd en ik vergeet vaak mijn plannen. Dan heb ik een goed plan gemaakt, maar dan wil mijn hoofd weer wat anders waardoor het in paniek raakt. 

 

Vaak had ik ook de neiging om alle, letterlijk alle goede dingen die zelfzorg promoot erin te stoppen. Ik heb er ook een lijstje naast staan dat heet "Hoe ik me weer goed voel" met bijvoorbeeld Spaans leren of een Tiktok dansje leren erin. Erg leuk, maar het is veel waardevoller om dat gedurende de week aan te voelen wanneer je dat nodig hebt. 

 

Het is echt belangrijk om alleen de activiteiten te doen die je "fresh" laten voelen. Alsof je mentaal even hebt opgeruimd. Al die kleine taakjes om de "grote" taken heen nemen ook vet veel tijd op! Ik moest bijvoorbeeld voor mijn studie de artikelen opzoeken en downloaden die ik moest lezen. Dat kon me echt heel lang kosten! Gelukkig doe ik dat vaak tijdens dat ik youtube video's of een film kijk. Deze taakjes moeten ook gedaan worden en wil je niet nog even moeten doen terwijl je bezig wilde met een belangrijke taak. 

 

Voor mij is het dus de vraag: Welke activiteiten maken dat ik recenter? 

 

Lees meer »

De Vrijheid is Nabij & Burnout | Juni 2022 - Week 23

Hey lief mens!

 

Whahaha, ik was zomaar vergeten om de blog post van vorige week te schrijven en te plaatsen! De maandag was er, toen ging het voorbij, en ik heb er gewoon helemaal niet meer bij nagedacht! Ach ja, kan gebeuren. Ik ben er deze week weer! 

 

We zitten in de laatste meters van het studiejaar en ik ben de vrijheid al volop aan het anticiperen. De meeste blijdschap komt vaak uit het uitkijken naar datgene waar je naar uitkijkt, toch?

 

Over 3 weken lever ik mijn scriptie in. Twee dagen daarna heb ik mijn laatste tentamen. Daar houd ik mijn oog op. Daar kijk ik naar uit. Dat zijn de twee zinnetjes die zich maar herhalen in mijn hoofd. Nog even volhouden, No. 

 

Ik wil wel weer gaan ranten over hoe onderprikkelend mijn studie is, maar dat weten jullie vast wel. Ik dacht altijd dat ik studeren superleuk zou vinden, nou dat valt tegen. Studeren ben ik echt gaan zien als middel tot mijn ideale leven, niet de bestemming. Unfortunately I'm not really enjoying the journey, whahaha. 

 

Omdat ik best wel een zwart-wit denker ben, heb ik mezelf tot vorige week niet de vrijheid van de zomer laten anticiperen. Ik dacht: "Nu moet ik nog doorbikkelen, dan mag ik blij zijn." Maar waarom mag ik dan pas blij zijn met mijn (aankomende) vrijheid? Het is toch superhandig dat we als mens ons brein voor de gek kunnen houden en dat gevoel nu al laten voelen? Dus dat ga ik doen!

 

Voor nu heb ik niet heel veel meer te melden over mijn eigen leven, behalve dat deze ontdekkingen nog verder uitgedacht moeten worden om ze echt tot uitting te laten komen. Ik ga veel journalen in de komende tijd.

 

Voor nu: over naar de almost-burnout content!

 

Lees meer »

Update & Apple Watch | Mei 2022 - Week 21

Hey lief mens!

 

Leuk dat je weer de persoonlijke blog van de week leest. Begin januari ben ik deze serie gestart en ik ben heel blij om te zeggen dat ik het al zo lang heb volgehouden (op een paar weekjes na en de detour naar podcasts)!

 

Twee weken geleden vroeg ik jullie op Instagram waar jullie benieuwd naar waren en dat bleek mijn Apple Watch te zijn! Als je naar onder de foto scrollt, kun je daarover lezen.

 

Updates over mijn leven

Maar eerst zal ik wat delen over hoe het met mij gaat. Afgelopen week ben ik naar Disneyland Parijs geweest en oh, wat was dat een joy! Ik was 3 jaar niet geweest, en daarvoor gingen we iets van 2x per jaar (I realize this is a privilege). Vanuit mijn leven was dit echt een stukje nostalgie and I loved it so much. Ik ben samen met mijn vriend, mijn broertje en mijn broertje´s beste vriend (die ik ook al ken sinds dat ik 4 ben) geweest. Het was zo leuk om nu als de volwassenen voor het eerst alleen daarheen te gaan met de auto. We hebben voor het eerst een biertje besteld en dat voelde zo gek, het leven gaat zo snel! 

 

"Growing old is mandatory, but growing up is optional." - Walt Disney

 

Verder ben ik nog steeds bezig met mijn psychologisch onderzoek. Ik wil er nog niet te veel over delen, want ik zit er nog middenin en niks staat nog vast (wat ik overigens erg frustrerend vind hihi). Maar voor nu heb ik voor mezelf gesteld dat ik depressief ben en waarschijnlijk al eerder ben geweest. 

 

Deze ontdekking voelt echt zo goed. Dat is het gekke aan een diagnose: je krijgt bevestiging dat het niet goed met je gaat. Maar het is fijn om duidelijkheid te hebben.

 

Het laatste maandje van mijn scriptie is erg intensief. Ik wil er iets van maken, omdat dit allegedly (als ik de stereotypische boodschappen in mijn hoofd moet geloven) dE lAaTsTe MaAnD vAn MiJn StUdIe is voor een tijdje. Hier zie je alweer dat deze boodschap helemaal niet klopt, omdat ik van november tot februari nog een blok met twee vakken volg en daarna nog een master ga doen (misschien dat jaar erna of later, for some peace in my mind). Dat blok met die twee vakken ga ik echt zo onwijs van genieten (de vakken die ik ga volgen heten Self-Regulation en The Science of Happiness, ain't that cool?!). Ik ga daar veel meer van genieten dan deze laatste maand. Dus daarom heb ik losgelaten dat ik iets moet maken van deze maand. 22 juni is als het goed is mijn laatste dag (mijn laatste tentamen) en tot die tijd ga ik even op standje overleven. Vind ik niet fijn, dus ik doe in ieder geval het minimale om voor mezelf te zorgen. Gelukkig helpt mijn vriend me daarbij <3.

 

On a happier note: Het Intentional Growth Netwerk gaat heel goed! Het brengt me oprecht veel energie/blijdschap om met zo'n lieve groep vrouwen bewust om te gaan met zelfzorg, mentale gezondheid en persoonlijke groei. We houden elkaar geïnspireerd en in ieder geval een beetje gefocust op wat belangrijk voor ons is. Daar ben ik heel blij mee. Als je nog wilt aansluiten, kan dat via deze link.

 

En dan nu: over naar de Apple Watch!

 

Lees meer »

Prestatiedruk | Mei 2022 - Week 19

Hey lief mens! 

 

Hoe is het alweer mei?! Ik typ nog steeds het woord april in de titel van deze blog, de tijd gaat zo snel!

 

(Ik vind eigenlijk dat mensen dat veel te vaak zeggen, maar ik heb daar een theorie over. Ik denk namelijk dat we zo veel prikkels in ons gezicht krijgen geduwd dat we waarnemen dat de tijd veel langzamer gaat dan dat het gaat, omdat we meer aandacht verbruiken om die prikkels te verwerken. Maar dat is speculatie ;).)

 

Hoe gaat het met jou?

 

Ik ben helemaal fan van deze zomervibes. Ik heb vandaag lekker in het park op mijn mobiel gewerkt en gekletst met mijn vriend, en ben echt excited voor het Intentional Growth Netwerk. Als je niet weet wat dat is: het is mijn nieuwe groepsprogramma dat ik vanuit noodzaak heb gecreëerd omdat ik wist dat dit proces van creëren en samenzijn me goed zou doen! We gaan samen aan de slag met onze mentale gezondheid en blijven letten op onze persoonlijke groei, júist in deze drukke maanden voor de zomer! 

 

Vergeet je niet aan te melden, aankomende donderdag beginnen we al!

 

Het is mijn missie om meer bewustzijn voor mentale gezondheid te cultiveren. In de samenleving, maar ook in onszelf. Vaak vergeten we dat mentale gezondheid ook regelmatig onderhoud nodig heeft. We mogen lief voor onszelf zijn en naar onszelf blijven luisteren. 

 

Lees meer »

Spannend om te Praten over Mentale Gezondheid | Mei 2022 - Week 18

Hey lief mens!

 

Deze week weer een update vanuit mij. Let me tell you over de rollercoaster waar ik afgelopen week weer heb ingezeten (het leven is gewoon één grote rollercoaster, isn't it?)!

 

Afgelopen week ben ik begonnen aan een nieuw vak, liep het even niet lekker in een vriendschap, was mijn moeder jarig en was ik zelf jarig, waren er spanningen in mijn scriptiegroepje (zoals het ooit sowieso moest gebeuren) en is vanochtend mijn afspraak voor het intelligentieonderzoek niet doorgegaan. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal, where do I start? Ze hebben allemaal een les en dat is: voor alles in het leven is een verklaring, maar dat betekent niet dat alles okee is. Dat je ergens niet van mag balen. 

 

ik merkte de afgelopen week dat ik weer veel verzet voelde naar het onderwijssysteem. Het is zo niet adaptief. Ik heb het gevoel alsof ik er niet in pas, en ik denk dat velen dat met mij denken over zichzelf. Het is niet ondersteunend voor mentale gezondheid. Zoals ook de sociale aspecten die deze week gebeurd zijn: er is geen ruimte voor sociale akkefietjes. Als er spanningen zijn tussen studiegenoten, wordt er nog wel verwacht dat we dezelfde hoeveelheid werk verrichten. Eigenlijk vind ik dat te veel gevraagd, maar het is nu eenmaal zo in hoe het systeem nu werkt.

 

Vorige week waren lessen in acceptatie. In twee emoties tegelijk naast elkaar laten bestaan. 

 

Vanochtend ging het intelligentieonderzoek dat naar mijn idee gepland stond niet door. Dit vond ik per abuis uit door te bellen naar welke locatie ik moest. Mijn afspraak stond niet in het systeem, want de afspraak moest 's ochtends zijn en niet 's middags. Hier was ik twee weken daarvoor ook al voor gebeld, maar toen was de conclusie dat we het op de middag lieten staan omdat het anders eind mei zou worden. Daarna heeft niemand mij meer gemaild of gebeld. Ik zou het geen recht doen als ik niet zou zeggen dat ik hier gigantisch gefrustreerd en teleurgesteld door ben. Ik wist in wat voor systeem ik stapte, maar ik had nog hoop. Ik sta erom bekend dat ik te snel vertrouw. En dat vind ik ergens mooi aan mezelf, dat ik zo'n pure hoop heb in positieve uitkomsten. Maar het maakt me ook kwetsbaar. Ik heb niet meer zo'n zin om kwetsbaar te zijn. Ik ga hier nog over bellen, dus ik houd je op de hoogte. Dit verhaaltje heeft nog wel een staartje, zoals ze dat zo mooi en cringy kunnen zeggen ;P. 

 

Lees meer »

Rust & Ontspanning | April 2022 - Week 17

Hey daar, lief mens <3

 

Ik vind het fijn om weer achter mijn laptop te zitten schrijven, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook een haastige angst voel. De angst van me niet-goed-genoeg-voelen. *neemt even diep adem*

 

Vorige week heb ik vakantie genomen, van alles waar vakantie van genomen kon worden. Ik heb mijn bedrijf even gelaten voor wat het was, niks gepost op Instagram (niet eens een story!) en mijn vak was afgerond. Alleen mijn scriptie liep door (waarvan eindelijk het experiment klaar is woopwoop! data verzamelen kan beginnen!). 

 

Het psychologisch onderzoek is ook nog steeds bezig. Het voelt zo gek om ergens middenin te zitten waar ik jarenlang vanaf de zijlijn naar heb gekeken. De gEeStElIjKe GeZoNdHeIdSzOrG, hehehe. Een mens is altijd op zoek naar bevestiging, en deze mesearch was long overdue. We'll see where it takes me. Het is moeilijk om er emotioneel afstand van te doen. Ik weet bewust wel dat het maar een labeltje is, maar soms voelt het niet zo. En als persoon die altijd vanuit haar verstand redeneert, is het ook goed om een keer te zeggen: "Ik doe het omdat het goed voelt."

 

Aan de andere kant voelt er ook iets niet goed. De manier waarop er naar mij gekeken wordt, voelt vervelend. Daarnaast wil ik er liever niet over nadenken en wil ik het gewoon over me heen laten komen, maar dan heb ik er misschien spijt van later. Omdat ik dan zou hebben toegegeven waar ik zelf zo tegen ben op dit moment. Het leven is niet altijd kant-en-klaar, er zijn niet altijd duidelijke onderbouwde keuzes. Ik weet heel veel dingen niet zeker, maar één ding wel: Ik ben de verwarring over mezelf compleet zat. De factoren daaromheen wegen minder in de optelsom naar de beslissing (of beter: de ontzettend ingewikkelde formule van een beslissing).

 

Ik wil weten waar ik voor werk. Ik doe zo mijn best om voor mezelf te zorgen, maar vaak voelt het alsof ik het niet goed doe. En dat is waarschijnlijk omdat er zo veel opties zijn in hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, maar bij een specifieke oorzaak kan het zijn dat er een gerichtere oplossing is. Of in ieder geval iets duidelijker. Dat is waarom ik het doe. Zodat ik helderheid heb in hoe ik voor mezelf kan zorgen, en zodat anderen ook duidelijk hebben hoe ze voor mij zouden kunnen zorgen. Om grenzen en behoeften te definiëren.

Ik weet dondersgoed dat ik nog steeds mezelf en jullie en anderen er van aan het overtuigen ben dat dit waar is; terwijl ik het al weet en ernaar actie op onderneem, maar dat hoort bij mijn proces. Ik ben jarenlang bezig geweest met inhiberen (weerhouden) en niet alles laten zien wat er is. Nu adopteer ik een filosofie dat eruit prioriseert over erin. 

 

Lees meer »

Het intakegesprek | April 2022 - Week 15

Hey lief mens!

 

Daar ben ik weer, back on the page. Ik heb besloten om de persoonlijke blogs toch weer op de blog te doen (in plaats van in audio vorm op de Levendig Leven podcast). Hier kan ik toch beter mijn verhaal delen zoals ik het in mijn hoofd heb. Hier kan ik de chaos nog een beetje inperken en kun jij als lezer soms even terugscrollen als je iets gemist hebt. Bij een podcast gaat dat toch iets moeilijker!

 

Dus hier weer een update van mij! Ik ben door de drukte helemaal vergeten een poll te maken van vorige week, dus ik doe het voor nu even zo. Ik heb namelijk wat te vertellen: ik ben aan een psychisch onderzoek begonnen. Yupp, met de onderzoeken, diagnoses en GZ-instellingen, alles erop en eraan.

 

Lees meer »

De relativiteit van tijd in mentale gezondheid | Maart 2022 - Week 13

Hey lief mens!

 

Ik had weer zin om te schrijven deze week. De vorige 3 weken is het hier stil geweest, want ik heb mijn persoonlijke blog in audio vorm gegoten, in de Levendig Leven podcast! Als je wil horen hoe het in die weken met mij is gegaan plus gedachterambles over mentale gezondheid, ga dan vooral daar naartoe!

 

Deze week gaan we het hebben over psychotrauma en hechting. En ik deel hoe het met mij gaat, maar ik voel dat ik eerst wil delen over het onderwerp dat gekozen is op Instagram.

 

Ik heb het onderwerp psychotrauma en mentale gezondheid al heel vaak geanalyseerd. Gisteren dacht ik erover na in combinatie met de relativiteit van tijd. 

Lees meer »

Master Jar & Taakmanagement | Februari 2022 - Week 8

Hey lief mens!

 

Another week has flown by! Ik merk dat ik het echt heel fijn vind om iedere maandag te schrijven en je te vertellen over een aspect in mijn leven. Het geeft een soort rust aan het begin van de week, waar ik even introspectief kan nadenken over het leven. Even pas op de plaats.

 

Vandaag gaan we het hebben over de Master Jar en hoe ik mijn taken manage! Als je daar gelijk over wilt lezen, scroll dan door tot na de foto.

 

 

Deze afgelopen week was weer best emotioneel. I tend to say that a lot, maar het voelt ook wel zo. Ik vind dat eigenlijk niet zo fijn. Het zou fijn zijn als er een week wat rustiger is. Maar ik vind het niet erg als de emotionele prikkels uit mijn bedrijf komen. Want die zijn leuk! Emoties nemen altijd energie, maar het is minder erg als het positieve emoties zijn dan negatieve. Ik moet erop letten dat er niet te veel aandacht gaat naar alle emoties, want anders kom ik weer in een burnout terecht, om het even heel kort door de bocht te zeggen. Nu dat ik mezelf goed ken, kan ik heel goed observeren wat de vergelijking van alle factoren zal opleveren in mijn leven, maar ik vind het nog moeilijk om echt bewust actie te ondernemen als alle factoren snel na elkaar veranderen. Life's complicated like that ;P.

 

Even een studie update: ik weet eindelijk mijn bachelorscriptie onderwerp! Samen met 3 medestudenten ga ik een onderzoek doen naar sociale normen, autonomie en restricties! Ik ga hier echt zó van aan, heb er superveel zin in! Ik schreef al eerder over de 3 psychologische behoeften van de mens, waaronder autonomie, en sindsdien (en nog eerder vanuit persoonlijke ervaring, maar daar later over) heb ik echt een passie voor autonomie gekregen! We gaan kijken naar de invloeden op schommelingen in het gevoel van "agency": het gevoel dat je controle hebt over je leven en er invloed op kunt uitoefenen. Zin in!

 

Ik ben trouwens eindelijk geen @noajoy.vivacady meer! Al weken probeer ik mijn acountnaam te veranderen, maar niks was vrij. Je kunt mij nu op Instagram vinden als @noajoy.mentalhealth! Nu maar hopen dat niemand mij als Engelstalige coach ziet. Alhoewel dat ook deels waar is. In ieder geval, ik ben blij!

 

Lees meer »

Romantische Relatie & Mentale Gezondheid | Februari 2022 - Week 7

Hey lief mens!

 

Hoe was jouw week? 

 

Vorige week vroeg ik jullie waarover ik ging schrijven in deze blog, en het was gelijkspel! Dus ik heb gekozen om te schrijven over de relatie met mijn vriend en mentale gezondheid. Nu ik erbij nadenk, wat een perfect onderwerp voor Valentijnsdag!

Ik wil daar wel alvast even bij zeggen dat dit mijn ervaring is en dat dit in no way een advies is of dat het altijd perfect gaat. I just wanna share so we can talk more openly about it!

 

Maar eerst even wat life updates...

Aankomende week moet ik ongesteld worden. Dat merk ik de week van te voren altijd als emotioneel zwaar. Mijn focus is compleet foetsie en mijn stemming neigt erg naar negatief. Soms maakt dat dat ik denk dat het helemaal niet goed gaat. Ik onderschat alles van mezelf en krijg weer flashbacks naar dat kleine meisje dat hopeloos op de grond in haar kamer zat. 

Maar dan kijk ik terug naar de afgelopen tijd en word blij van de vooruitgang die ik heb doorgemaakt! Maat, vorige week heb ik in de wereld gegooid dat ik coachingstrajecten ga aanbieden! Dat is echt supertof! Ik neem mezelf veel serieuzer dan vroeger, en tegelijkertijd ook minder serieus. 

Mijn thema van dit kwartaal is namelijk "high commitment, low attachment": ik committeer me tot de dingen die belangrijk voor me zijn, en verder kan ik die ook weer goed loslaten als dat passend is. Wat betekent dat ik na ieder Master Jar tijdsblok in mijn agenda ook niet nadenk over werk/studie. (Dit is nog een uitdaging soms, maar het gaat me goed af! Je kunt je streefthema niet gelijk helemaal onder de knie hebben ;).)

 

Als je nu denkt: "Hè? Wat is de Master Jar?" Dat is een tijd-/taakmanagement methode die me eindelijk heeft geholpen minder perfectionistisch en neurotisch te zijn met mijn tijd en taken. Het is echt een life saver geweest. Maar de coaching van Eveline Druncks ook. She's a true angel. 

 

Lees meer »

Ik Dacht Nooit Dat Ik Zou Gaan Ondernemen | Februari 2022 - Week 6

Hey lief mens!

 

Hoe was jouw week? 

 

Het voelt echt als een maand geleden dat ik een persoonlijke blog geschreven heb. Het is ook zo'n wervelwind geweest aan gebeurtenissen. Het overlijden van mijn opa, de begrafenis, starten met de Fast Lane Business School en ik ben ook nog afgelopen weekend een weekendje weg geweest!

Ik ga alleen nooit zo goed op vakanties. Op "weg-gaan" vakanties. Ik geloof dat ik in 2017 een burnout heb gekregen omdat ik onder andere in het jaar daarvoor geen vakantie heb gehad waarin ik echt gewoon heb stilgezeten. En afgelopen weekend was weer voor het eerst naar het buitenland met mijn schoonfamilie na onze laatste verhuizing in mijn eerste echte eigen (huur)huis. Mijn hoogsensitieve brein kreeg veel externe en interne prikkels te verduren! 

 

Maar, dat terzijde, het was wel heel erg gezellig! We hebben een Escape Room gedaan en we zijn eruit gekomen! De vriendelijke vrouw zei dat 85% niet uit deze Room komt (maar dat kan ook een marketing truc zijn om ons goed te laten voelen over onszelf) (of ik ben iets te sceptisch) (het was gewoon heel leuk, laten we het daarop houden)! 

 

Ik ben vorige week helemaal vergeten een poll te maken over welk onderwerp ik zou schrijven, dus ik heb er deze week zelf eentje bedacht! Het is een onderwerp waar ik graag over wil delen, omdat het voor mijzelf best een recente ontwikkeling is, terwijl het misschien lijkt alsof het al heel lang gaande is: Het ondernemerschap!

Lees meer »