"Ja, het is druk, ik ben moe"

 

Dat is wat je zegt als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat. 

 

"Maar voor de rest gaat het wel, hoor!"

 

Het klinkt bijna als een statussymbool. Het kunnen volhouden dat je eigenlijk te veel balletjes omhoog probeert te houden. Dit is wat iedereen doet, toch? 

 

Maar je voelt dat dit niet vol te houden is. Je loopt al maanden op je reserves, je energie is op een dieptepunt. Wat je nu doet past niet bij je. Je voelt je onderprikkeld en overprikkeld tegelijk, en je voelt je totaal niet verbonden met jezelf. 

 

Je wílt ook niet zo leven. Je weet dat er zo veel meer is! Maar je hebt geen tijd om te ontdekken hoe je daar kunt komen. Trouwens, je zou ook niet weten hoe. Wat doe je dan?

 

Je kunt naar de huisarts gaan met burnoutklachten, maar dat voelt te zwaar. Praten met iemand die je niet kent, dat doe je ook liever niet. Je wilt gewoon eerst zelf doen. Maar waar begin je? Wandelen?

 

Nee, er is nog meer.

 

Je kunt zelf de regie pakken over je persoonlijke groei. In deze cursus reik ik je tools aan om meer grip te krijgen op je gedachten en gevoelens. Hiermee creëer je een vertrouwde basis die jouw mentale gezondheid ondersteunt. 

Leer jezelf kennen

Misschien weet je nog niet zo goed wie je bent. Of je twijfelt onwijs over wie je bent en wat je wilt. Veel jonge vrouwen om me heen voelen hetzelfde. Ze willen weten wie ze zijn, maar zijzelf en de wereld veranderen zo snel dat er geen vinger op te leggen is.

 

Wanneer je jezelf niet zo goed kent, kan het voelen alsof je losse flodders aan het schieten bent. Je doet maar wat er van je verwacht wordt, en je ziet wel waar het schip strandt.

 

Het voelt alsof iedereen weet wie die is en wat die wil. Maar jij voelt je nog onzeker. 

 

Een vriendin zei ooit tegen mij: "Ik weet nog niet wie ik ben, maar bij jou kan ik mezelf zijn."

Ik gun jou dat je dat tegen jezelf kunt zeggen. Dat je je over kunt geven aan dat zoekproces. Dat je jezelf zo geborgen kunt laten voelen, dat je nog niet hoeft te weten wie je bent bij jezelf.

 

Vanuit dat startpunt, ga je jezelf en je verlangens goed leren kennen. 

En met die zelfkennis, krijg je meer grip op je groei en je mentale gezondheid!

Taking care of myself doesn't mean "me first",
it means "me, too" - L.R. Knost

Er is meer voor jou weggelegd...

Een leven vol energie, waar je blijdschap en voldoening uit haalt, dát zie ik voor me voor jou!

 

Een leven waarin jij precies weet wat je wilt. Waarin je sterker op je tegel kunt gaan. Waarin je met de volle angst vooruit gaat!

 

Maar deze cursus doet niet alleen dat. Het gaat je niet alleen helpen met jezelf beter leren kennen en doelen stellen, ik wil je ook tools geven waarmee je liever voor jezelf kunt zijn

 

Gooi die kritische stem overboord! Het geeft je alleen maar onnodige stress. 

 

Deze cursus helpt je jezelf leren kennen, zodat jij jezelf echt op de eerste plaats kan zetten. Zodat jij schuldloos voor jezelf kunt zorgen en helemaal jezelf kunt zijn!

- Your thoughts create your reality -

Aan het eind van deze cursus...

  • Je weet wie je bent, je weet wat je wilt, en je weet waar jij energie van krijgt. 
  • Je staat op met een gevoel van zekerheid en vertrouwen. 
  • Je kwaliteiten krijgen ruimte om op te bloeien en je sluit de dag af met een voldaan gevoel. 
  • Je houdt jezelf niet meer klein en ownt jouw dromen! 
  • En tussen alles door, praat je met compassie tegen jezelf, omdat je dat waard bent.

 

Je hebt inzicht in jezelf en je hebt de tools om van je gedachten een fijne plek te maken. Je leert lief tegen jezelf zijn, je leert beperkende overtuigingen om te draaien en je leert hoe je met volle angst vooruit kunt gaan!


In het begin vroeg ik me af of ik wel iets extra ging leren over journalen, waar ik voor bij Noa kwam. Ik onderschatte hoeveel meer Noa weet daarvan. Ze gaf me suggesties waar ik nog nooit over had nagedacht, en die werkten toen zó goed! Ik vond de ervaring bij Noa erg positief. Ze is erg verwelkomend, en ze wil echt luisteren en er voor mensen zijn. Ze kan heel goed een veilige plek creëren. Ik zou werken met Noa aan iedereen aanraden die een visie maken voor hun leven als een berg zien, of mensen die druk in hun hoofd zijn. Noa is echt de persoon met wie je over je mentale gezondheid kunt praten. Ze maakt dingen op een prettige manier luchtiger, zonder af te doen aan je gevoelens.

- Vrouw, 24 jaar


Meer weten? Lees gauw verder

Ik geef je tools in de vorm van schrijfoefeningen om consequent in te checken bij jezelf.

Alsof je jezelf oprecht geïnteresseerd vraagt:

"Hoe gaat het met je? Wat vind je hiervan?"

 

De videocursus heeft 5 oefeningen:

Oefening 1: Bepaal je waarden
Oefening 2: Levendig Leven Oefening
Oefening 3: Overkom je Beperkende Overtuigingen
Oefening 4: Troost je Beste Vriendin
Oefening 5: Angsten Stellen Oefening

Oefening 1: Bepaal je waarden

Voel je verbonden met jezelf. Vaak sta je niet stil bij wat je waarden zijn. Maar door je emoties en gevoelens te analyseren in belangrijke levensgebeurtenissen gaan we kijken wat jou uniek maakt! 

Oefening 2: Levendig Leven Oefening

Waar krijg jij energie van? Waar sijpelt je energie juist in weg? In deze oefening gaan we heel praktisch duidelijk maken wat jou blij maakt in verschillende aspecten van het leven.

Oefening 3: Overkom je Beperkende Overtuigingen

Beperkende overtuigingen zijn een struikelblok voor je groei. Je acties doen het een, maar eigenlijk wil je het ander. In deze oefening draaien we je beperkende overtuigingen over jezelf, anderen en de wereld om.

Oefening 4: Troost je Beste Vriendin

Jouw innerlijke kriticus is vast erg aanwezig. Je hebt altijd op- of aanmerkingen over jezelf, terwijl je dat bij anderen niet doet. Gun jezelf de compassie die je anderen zo vaak geeft. 

Oefening 5: Angsten Stellen Oefening

Met verandering, komt angst. Als je gaat groeien, zal je leven er anders uit gaan zien. Dat kan best spannend zijn. In deze oefening breek je door de angsten heen die je hebt om je doel te bereiken. 

Bij iedere video vertel ik hoe je de oefening moet doen, hoe regelmatig je de oefening kunt doen en in welke situatie de oefening handig is. Daarbij krijg je een video met instructies.

Wat je ook krijgt bij de cursus, is een werkboek! Het werkboek komt in 2 vormen: een PDF-bestand of een pagina in Notion. Print de PDF of dupliceer de pagina in Notion. Zo kun jij gebruiken wat voor jou fijn is!

Je ontvangt een mail met een downloadlink voor het werkboek, een link naar de Notion pagina's en de link naar de videoplaylist. De video's zullen ook op de Notion pagina staan!


In eerste instantie wist ik niet zo goed wat het werken met Noa me zou brengen. Ik had nog nooit zoiets gedaan en had er nooit in geloofd dat het echt zou werken. Maar nieuwe dingen uitproberen, onder leiding van Noa, hartstikke leuk! Het was heel fijn om een visie te bedenken. Het heeft me een richting gegeven om naartoe te bewegen. Het zet je even aan het denken van: “Hey, waar sta ik nu, en waar wil ik zijn?”. Wat het me vooral geleerd heeft is: als je altijd doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je al kreeg. Nadenken over een visie voor je leven, geeft je het besef dat je iets moet doen. Het zet je aan tot actie. Als je duidelijkheid of een richting zoekt in je leven, ga dan vooral met Noa praten. Ze is heel vrolijk en enthousiast, en dat steekt aan. Ze is gewoon een superlief mens!

- Vrouw, 22 jaar


Hey, ik ben Noa Joy!

Sinds dat ik 10 jaar ben schrijf ik mijn gedachten al op. Eerst onschuldig in dagboekjes, maar later ontdekte ik dat het een onwijs krachtige tool is.

 

Nadat ik uit therapie ging toen ik ongeveer 15 was, ben ik schrijven gaan gebruiken als een vorm van zelftherapie. Het was een manier van mij om voor mezelf te zorgen, mijn gedachten op een rijtje te zetten en bepaalde gevoelens te verwerken. Het gevoel van achter mijn laptopje zitten met een big smile omdat ik weer een doorbraak heb, is niet te beschrijven!

In die jaren heb ik onwijs veel boeken gelezen en onderzoek gedaan naar schrijfoefeningen om te reflecteren. Iedere keer dat ik een oefening doe, voel ik me weer fijn en opgelucht. Het voelt als een breath of fresh air om die ruimte te creëren om prikkels te verwerken in deze overprikkelende samenleving!

 

Ik ga graag dit avontuur naar binnenin jezelf met je aan!

Disclaimer: Deze cursus is geen vervanging voor therapie. Ook is deze cursus cognitief-gericht. Emotieregulatie is een belangrijk aspect om mee aan de slag te gaan en zoek professionele hulp wanneer je dit nodig hebt. 

Is deze cursus geschikt voor jou?

  • Yes! Als je graag wilt leren hoe je zelf meer grip kunt krijgen op je mentale gezondheid
  • Yes! Als je jezelf nog niet zo goed kent en dit wel graag wilt
  • Yes! Als je net gaat beginnen aan een nieuwe fase van je leven (studie, werk)
  • Yes! Voor vrouwen die hun zorg niet alleen maar aan de geestelijke gezondheidszorg willen overlaten
  • Yes! Als je je zelfkennis graag een boost wil geven

Door met Noa te werken tijdens de Nieuwjaarsvisie Oefeningen heb ik concreter gekeken naar mijn doelen. Ik was in eerste instantie bang voor de confrontatie met hoe de situatie in mijn leven was. Aan het groepsproces heb ik fijne contacten overgehouden. Noa heeft een hele fijne sfeer weten te creëren. Ik had er vertrouwen in dat ze wist wat ze aan het doen was. Ik heb belangrijke nieuwe inzichten uit onze gesprekken gehaald. Dat wat ik al van mezelf wist, is duidelijker geworden. Het was fijn om wat structuur te hebben in het bedenken van mijn visie, dat gaf veel helderheid. Ik zou het iedereen aanraden die zelf niet echt weet waar ze zou moeten beginnen.

- Vrouw, 20 jaar